Ştim de la George Coşbuc că vestitorii primăverii sunt păsările migratoare. Întoarcerea lor din ţările calde, alături de trezirea naturii la viaţă, este dovada clară că primăvara a venit.
Pentru vară însă, scenele nu mai sunt atât de evidente aşa că eu vă sugerez un reper iubit de toată lumea: cireşele.
Nu e persoană care să nu ştie că trebuie să aştepte luna iunie pentru un pumn de cireşe pietroase şi dulci. Sigur, există cireşele de luna mai, dar acelea nu prea sunt cireşe adevărate, ci mai degrabă o palidă pregătire pentru desfătarea ce va să vie.
E un lucru interesant cu cireşele astea: au rămas printre puţinele fructe care nu pot fi consumate decât în sezon. Nu poţi creşte cireşe în seră, poţi doar să le imporţi din ţări cu soare mai mult, dar nici asta nu o poţi face tot anul. Aşa că eşti nevoit să ai răbdare să vină vara ca să te îndopi bine cu cireşe pentru ca apoi să-ţi pui pofta-n cui până la anul.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
LISTA fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide – FOTO
Topul celor mai periculoase fructe şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide
5 fructe care îţi păstrează tinereţea
Ruj molecular din fructe, care hidratează buzele, dar se poate şi mânca – inventat la Cluj